Det lättjefulla vardagslivet

Först sent i går kväll förstog jag att Philippa hade rätt. Jag har verkligen varit borta i ett år. Vi skulle se på TV. Det var nåt program som sänds här i landet och som alla människor tycks känna till – Idol. Jag har aldrig följt det förut. Har ingen aning om jury, deltagare och fjolårsvinnare. Jag har inte på ett år, kanske till och med två, suttit tillsammans med min familj och tittat på TV. Det är ju JÄTTEKONSTIGT inser man när man plötsligt gör det. Det blir också jättekonstigt för dom när jag inte försvinner direkt efter maten.

Under lika lång tid har jag inte heller suttit på däck och njutit av solen. Jag vet inte hur många gånger morsan har ringt dom senaste åren och sagt:

– Idag har ni väl suttit ute på däck när det har varit så fint väder!

Jag har för fan knappt sett vädret på två bast. Jag börjar känna mej som Olle Adolphson i googels (jag tror faktiskt inte att det stavas så på svenska). Men det är en riktigt skön låt!

Så idag har jag för första gången på evigheter verkligen suttit på däck, i solen och samlat energi till Bokmässan. Egentligen borde man ju sätta igång och packa, men Skutskepparn har någon ide om att man också kan stanna på vägen och köpa packning. Det får gå på hans nota i så fall. Jag är kulturarbetare, jag är van vid att tova mina egna kultursockor.

Nej fan, nu ska jag gå ut i solen igen. Sen börjar bergis Idol eller nåt. Det här lättjefulla vardagsklivet kanske man kan vänja sej vid.

Laddar inför Göteborg imorgon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.