Boeuf Bourginon up your ass

Vi är på väg till Göteborg. Jag minns hur det gick förra gången vi skulle besöka Sveriges… hm… ”framsida”. Jag minns hotellet, stoppet på Mc Donalds (läs kollektivt självmord) och jag mins V-i-n-ö-n. Här kommer en reminder.

What goes around, comes around, som exempelvis Vinön i Hjälmaren. Jag vet inte om någon någonsin har varit på Vinön, men det finns en form av bebyggelse som skvallrar om mänsklig närvaro. Och det finns en vägfärja.

Nu var vi tillbaka för att justera radaranläggningen ombord. Ja inte jag, jag hade fått nys om en lång vandringsled som löpte runt ön och på vilken man kunde ”spota” klövvilt, sjöfågel och mård. Men herregud, vem vill möta en mård om söndagen. Ja, jag tänkte att det kunde vara trevligt, så jag låste bilen och gav mej av ut i skogen.

Den där vandringsleden visade sej snart vara en mer eller mindre (oftast) mindre framkomlig stig som delade sej på ett alldeles obegripligt sätt och försatte alla väderstreck i en ny riktning. Jag var vilse!

Med tanke på den glesa båttrafiken hade jag ett enda mål, att hinna med sista färjan tillbaka till Sverige. Mobilen hade ingen täckning och någon mård såg jag inte heller skymten av. Jag förbannade mej själv och muttrade;

– Varför gör jag alltid så här, alltid samma sak, bara störtar mej iväg rakt ut i skog och mark utan kompass trots att jag har levt ihop en radartekniker i dryga tjugo år!

Efter två timmar ringde äntligen telefonen och då fick jag en utskällning;

– Var fan är du någonstans, hur i helvete kan man försvinna mitt i Hjälmaren och dessutom låsa bilen.

– Skulle jag kanska lämnat den olåst, sa jag. Vet du vilka Kurredutter som bor på den här ön, jag har sett dom. Hillabillys! Dom kommer att sno dina fälgar!

– Det får dom, sa den uppretade teknikern. Dom får sno mina fälgar, bara jag får ut mina verktyg från bilfan först. Nu kommer du fram och låser upp!

Jag blev lite ledsen faktiskt, sen blev jag förbannad. Vilket uttryckssätt; ”Nu kommer du fram och låser upp”. Jag visste ju inte ens var jag var!

Då fick jag ett sms från brorsan; ”Boeuf Bourginon serveras med sedvanlig dryck och tillbehör på Ramsö Kl 18” stod det.

Han hade inte en aning om någonting. Inte om båttidtabellen, inte om Hampetorp, inte om mårddjuren i Hjälmaren eller Kurredutterna på Vinön.

– Boeuf Bourginon up your ass, svarade jag.

6 reaktion på “Boeuf Bourginon up your ass

 1. jaha sällskapet kanske inte passar?innan ni kom ill LÄPPE just innan hampe torp(såg ni förresten den sprängda resturangen?)låg en affär,i julita ICA hade ni tagit vänster kört några km. hade ni både fått kaffe och gåttguidad tur i skogbokvarn mrd kvarnvisning och bävversafari.ps nu ska jag hyra en jägare!du är kanske intresserad?dom jävlarna har dämt upp sjön ca.70cm. och vi är bräddavloppet!vi har fört en kamp i 3 år NU är det nog!hoppas radarn pajar på färjan när du är tillbaka från b,mässen kanske det lir ett besök?skutskepparn vet ungefär var det är.kan kanske bjuda på enBOUEF BOURGINON men då blir det kantarell eller karljohan.kapten eenok

 2. förresten skulle vi tälta på vinön i somras vafan jag tältar hellre i centrala waxholm.tog en kaffe och bulle på bagerit.sen åkte vi hem å grillade istället!

 3. Jag skulle nog aldrig vilja skjuta en bäver för det är ett riktigt knepigt vilt som man absolut inte får ta i vattnet, omgärdat av många svårigheter även på land (för att inte tala om flåningen). Men jag skulle bli oerhört lycklig bara av att se din bäverkoloni – så det måste vi göra. Vilken naturupplevelse!

  Tyvärr blir det nog så sent på söndag innan vi kommer från Gbg. annars hade det ju varit ett givet stopp.

  Hörs snart.

  Puss!

 4. det är ju bara ett dike!duska semej i sjöstövlarna!när jag plockar damm. jakten börjar snart då får man inte ta bort dammen.men sjuta dom! dom har ingen hydda utan dom bygger i dikesbanken med risk att vattnet tar en annan väg om vattnet blir för högt då är det kört.Fors major. eller naturkatastråf

 5. sjut dom jävlarna!nu har dom försökt att ta sjöstövlarna från mej. måste ta in dom varje kväll stövlarna alltså.du nvet väl vad fåglarna av hitchcock är?nu är det bävrarna!dom kommer bergis i flockar,trummar på alla polare eller släckten.det gäller att låsa på nattten!ENOK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.