Sjuhundra skeva grindar

I många, många år har vi letat efter en lagom, liten gård där vi skulle kunna dra oss tillbaka med våra djur och leva i harmoni med årstidernas växlingar. Nåja, nu ska vi inte gå till överdrift här, men faktum kvarstår. Våra barn är stora nu, utflugna, på väg att forma sina egna liv och drömmar. Vi gör lite som vi vill faktiskt. Och vi vill vara på Gotland. Bland annat. Vi vill vara på Skeppsholmen också, och i Stockholms skärgård. Men främst vill vi vara på Gotland. Och det är inte alldeles enkelt att hitta platsen som överensstämmer med bilden man har i sitt huvud, trots att det mesta finns på Hemnet. Man måste nästan ge sig in i processen rent fysiskt.

Vi har varit i varenda socken, på varenda strand, öppnat och stängt närapå sjuhundra skeva grindar och guppat på gropiga vägar. Så plötsligt en dag, ganska nyligen faktiskt, klev vi in på en sagolik gårdsplan och sa till varandra; ”Slå av bilmotorn och slit av däcken. Nu är vi framme!”

.

Sjuhundra skeva grindar bort

.

Vi fann ett alldeles eget paradis, helt insynsskyddat, men inte längre bort än att man kan höra grannens kossor råma, och när snön kommer, fort skotta sig ut till allmän väg. Vi har ett stall, en flygel och ett lider. Det växer valnötter utanför sovrumsfönstret. Man ser ljuset från havet. Vi är framme!

 

 

En reaktion på “Sjuhundra skeva grindar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.