Historik och bakgrund i rörledningarna

Läs ett kapitel ur mina böcker under deras ”egna” flikar ovan. Där finns också information om övriga produktioner, recensioner och köplänkar. Familjelyckan har nu även utkommit i pocket!

Bloggen fortsätter som vanligt här inunder.

cd@carinadahl.com

Med tanke på att hemskt många av mina besökare verkligen är intresserade av litteratur och flera har egna ”skrivprojekt” på gång, tänkte jag förtydliga ett par saker från mitt seminarium i Göteborg. Ni andra som hellre vill läsa om saker som skutor och sex, behöver inte ledas till döds för det. Kolla in ”Historik och bakgrund i rörledningarna” (ligger som undersida till Ombord) eller läs om Fragancia och Pettersson-Jonsson under fliken ”Böcker”. Naturligtvis ska ni sedan köpa boken!

Jag är skamlös när det kommer till att ”promota” Familjelyckan. Jag skrev den verkligen för ”människornas” skull, för att ni skulle få en riktig skröna att bita i, en berättelse som inte liknar någonting annat och bara växer sej starkare i dom följande delarna. Jag skrev den inte för att få ära och berömmelse, ge presskonferenser och gå på filmpremiärer. Allt det där har jag redan gjort. Det enda som återstår för mej är att fortsätta skriva och dela med mej av mina kunskaper (i den mån jag har lyckats tillförskansa mej några).

Jag hade många journalister i publiken, redan duktiga skribenter med kanske långt utvecklade skrivprojekt i bakfickan. Då måste man fråga sej: ”När kommer alla dessa böcker att nå sina läsare?”

Jo, när dom har blivit klara. Att avsluta, inte att påbörja för det är vi alla proffs på, är något av det svåraste man kan göra. Jag är också skitbra på att skriva sidan 1-4, jag har hur många sidan 1-4 som helst liggandes med dom mest fantastiska titlar. Inte fan blir det några böcker av dom!

Jag hörde en stor författare (tror att det var typ Fogelström, eller nån) tala i ett radioprogram. Han sa:

– Du kan vara världens bästa löpare, men du blir aldrig någon vinnare om du inte springer i mål.

Det räcker inte med att vara en bra skribent eller att ha en strålande ide. It aint enough! Jag har tidigare berättat om en väninna som skriver så vackert att ögonen tåras. It aint enough! I jämförelse med henne är jag en högst medioker skribent. Men det spelar ingen roll hur bra ni är, eller hur vackert ni skriver om ni aldrig blir klara. Ni är inte med i loppet. Vad som krävs för att bli författare är en väl (nåja) avvägd sammansättning av vilja, besatthet och berättarglädje.

Det var med dessa ord, fast mycket kortare (på grund av tidsbrist) som jag avslutade mitt seminarium.

– Gå hem och skriv klart!

För jag vill verkligen möta er ”där ute”, jag vill läsa era berättelser och jag vill se era filmer. Och så vill jag förstås att ni ska läsa min bok. Beställ den här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.