Lätt packning

Jag vill helst inte skriva mer om snön, det känns bara bortkastat och lite patetiskt. Att jag har ägnat en vecka åt att förinta varenda flinga ombord, att jag har brottats med trossar lika stela som lyktstolpar och spolat bort de sista resterna av is med brandslang har inte egentligen med något okontrollerat ”snöförakt” att göra, utan är helt beroende av andra omständigheter. Men de orkar jag inte heller skriva om.

Jag försöker koncentrera mig på att packa. Vad behöver man i ett hus? På en gård? Jag har verkligen ingen aning. Jag har aldrig bott i något hus, och ännu mindre på en gård. Det är väl ungefär samma skit som behövs där som här, tänker jag. Snöskyffel, konservöppnare och fotogen.

Det är vanligt med strömavbrott på Gotland. Det är vanligt med strömavbrott på Rindö också, men här har vi fördelen av att fartyget fungerar med helt egna system som elverk och hjälpkärror. Lyser det någonstans, så lyser det här. Om det lyser där, på ”Kurrekurreduttön”, är mera ovisst.

Jag har packat tändstickor.

Vad mer har jag packat? Inte så mycket kläder, det tycks inte intressera mig alls. Och inga gardiner eftersom utsikten är alldeles för vacker oavsett vid vilket fönster man ställer sig. Någon matta vet jag inte med mig att vi äger över huvud taget och alla möbler (ombord) är väggfasta.

Jag har köpt två flaskor fotogen.

Det var det.

.

Snöfritt

 

7 reaktion på “Lätt packning

  1. Man behöver 8 säckar kattsand, 15 liter bensin och en tändare. Man blandar sanden med bensin, stör ut och tänder på. Sedan är det både ”skottat” och sandat. Det funkar på snön i Hejnum i alla fall.

  2. Ett bättre sätt är att ha en asfalts tanker! ”det” med lite steam på gör susen i ….
    annars är det väl tandborsten som gör det lite lättare på den ön ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.