Go in peace!

Skutskepparn vill skiljas. Man får förstå honom, det vill jag också. Det som saboterar precis allting för oss är att vi aldrig har varit gifta. Det blir liksom inget schwung i skilsmässan, inget satans-jävlar-stryk-ska-du-ha-och-smäll-i-dörrarna. Vi har för all del varit där också. Ingenstans har det krossats så mycket porslin och kastats så många teveapparater som här. Men det blir liksom inget riktigt krasch-och-pang-och-skyll-dej-själv-din-fula-fisk när alltsammans bara landar med ett mjukt plums i vattnet. Och så är det det här med hungern. När klockan börjar närma sej tio, elva på kvällen och vi fortfarande inte har ätit middag orkar ingen av oss slå i dörrar och krossa tallrikar. Då är man glad för ”Weet”.

”Weet” är en slags hårvårdsprodukt, eller rättare sagt, hårborttagningsprodukt som likaväl lämpar sej för kemisk krigsföring som för avlägsnandet av kroppsbehåring. Jag är i grund och botten en djupt filantropisk människa som inte alls vill uppmuntra till oetiskt handlande men man ska inte underskatta effekterna av en ”skamfläck”. Och varan är rättevisemärkt!

Aktionen går till väga enligt följande mönster. En aldrig så liten klick med ”Weet” apliceras mitt på den sovande skutskepparens huvud. Under natten kommer dom aktiva ingredienserna att söka sej ner mot hårbotten och om morgonen i duschen uppträder en skinande liten skamfläck mitt på huvudet.

Låt detta lysande lilla manifest bli till en glädjens och godhetens symbol mellan oss kvinnor. Vi som avskyr våld och hårda ord utan bara vill göra en lätt markering.

Som till exempel här om dagen när jag hade suttit ute på däck och målat räckverk en hel dag. Man kunde tydligt se mitt lidande från vägfärjan och jag hoppas att mina medsystrar i farleden följer min blogg och förstår hur det sedan kändes när Skutskepparn slog sej ner vid middagsbordet och utbrast:

– Jag ser att du har jobbat idag… och inte fan blev det bra heller!

”Weet” mina systrar (och i förekommande fall – bröder). ”Weet”!

2 reaktion på “Go in peace!

  1. Jag skulle aldrig skiljas mig från nån som får mig att skratta över huvud taget och skutskepparn måste ha rätt roligt oxå tänker jag mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.