Så var det med den saken

Det blev en Islandshäst igen. Det var ingen självklarhet alls. Jag har länge varit sugen på vad man lite löst kallar för en ”Barockhäst”, korsning mellan PRE och Nordsvensk. Vi har också funderat på Tinker eller Quater, men nu blev det en Islandshäst. Jag är verkligen förtjust i rasen, det är så mycket mer häst och energi än vad man kan föreställa sig, och de har ett hjärta av guld.

Det tog lång tid att hitta Háleggur, jag har letat i flera år. Inte aktivt alla dagar, långtifrån, men jag har följt med på de stora sajterna, spanat vid horisonten. Skulle vi skaffa en Islandshäst igen skulle den vara svenskfödd, den skulle vara stor, snygg och exemfri. Ung, men inte för ung, fin stamtavla, flockfostrad, gärna femgångare osv osv. Kanske försökte vi bara rädda oss undan ännu en häst, kraven var så många att de verkade omöjliga att uppfylla. Men så seglade han upp en dag i all sin glans. Och ja… Jag säger som Alicia Vikander (Fragancia) i Kronjuvelerna, ”Så var det med den saken.”

Háleggur Från Ljunghem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.