Pocketrelease Kronjuvelerna – En släktsaga

Idag kommer hela berättelsen om kronjuvelerna ut i en redigerad ”långversion” utgiven av Pocketförlaget.

Pocketförlaget
Recension – Tidningen Kulturen

Boken, som har fått titeln Kronjuvelerna – En släktsaga, bygger på mina två tidigare romaner Familjelyckan och Det stora svenska vemodet men har även utökats med helt nyskrivet material som knyter ihop och avslutar hela berättelsen om den förunderliga familjen Fernández.

Delar av innehållet har även dramatiserats för film och TV i regi och bearbetning av Ella Lemhagen. Filmen nominerades till fem Guldbaggar och fick ett fint hedersutnämnande på den stora filmfestivalen i Berlin. I Madrid utnämndes Kronjuvelerna till bästa film. TV-serien följdes av en miljonpublik. Till och med musiken, komponerad av Fredrik Emilsson, uppmärksammades med ett fint Nordiskt filmpris.

Fredrik tar emot priset av Björk

Men nu kommer boken och den fortsätter flera generationer efter att filmberättelsen och TV-serien har satt punkt. Musiken finns både på Spotify och Itunes.

Boken går att beställa här

5 reaktion på “Pocketrelease Kronjuvelerna – En släktsaga

  1. ”En redigerad långversion i pocketformat” – Jag försöker linda mitt huvud runt de orden. Poetiskt och vackert är det i alla fall – som en soluppgång i Barlingbo.

  2. Sträckläste denna boken på tre dagar, helt fantastisk! Jag såg filmen för ett par år sedan och älskade även den, men hade ingen aning om att det fanns så mycket mer! Finns det några planer på att göra en filmatiserad fortsättning? Och kommer denna utgåva släppas som inbunden? Vill ju ha något lite slitstarkare än pocketen ;)

  3. Hej August, och många tack för dina fina ord. Ja, det finns mycket mer att berätta om Kronjuvelerna, det är ju en hel släktsaga. Vi får se vad som händer, om även fortsättningen kommer att bearbetas för film och TV. Men allt finns ju i boken, och hoppas att du rekommenderar den till många. För boken är ju alltid bäst ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.