Blåsningen!

Jag brottas med ett mysterium. Jag får ingen rätsida på det. Hur fan kan ett frö bli till ett annat? Jag försådde ett stort antal Digitalis inomhus i vintras, vårdade de små plantorna som späda prematurer och satte ut dem på friland i maj-juni. Jag har kunnat följa dessa varelser ända sedan de skramlade ut ur frökapseln och nu har det börjat blomma. Vallmo! Varenda planta har genomgått en metamorfos och förvandlats till en helt annan art? Eller är det samma? Kan blommor plötsligt få för sig att bli någonting annat? Jag googlar och googlar, men finner inga svar.

Jag drog även ner några plantor vid den gamla ruinen, och hoppades länge på att i alla fall några skulle bli vad de var tänkta som, men Hell No! Vallmo där också. Blåst av en blomma – det var otippat!

Blåsningen!

Blåsningen!

 

3 reaktion på “Blåsningen!

  1. Självklart skall även växter få bestämma vad de vill vara. En tulpan t.ex måste ju kunna ”lämna garderoben” och komma ut som prästkrage eller maskros. Det är inte mer än rättvist.

    • Helt ok för mig, men när man står här en dag med fyra hektar cannabis vajande runt vaderna, hänvisar jag till dig, Eva-Tony!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.