Turgummor

Jaha, så fick man en chans till då. Jag undrar vad jag ska göra av den? Här är jag nu i alla fall. Långt nere på Storsudret. Det är farligt här med. Viola har blivit biten av en huggorm i nosen.

 

 

Tyvärr kan jag inte berätta så mycket om tiden på sjukhuset. Jag minns nästan ingenting. Dom sa att jag inte fick ha några intryck, eller i alla fall så få som möjligt. Inte titta på TV, inte lyssna på radio, inte läsa eller skriva. Fråga mej inte hur dom sedan kunde placera mej framför en konstnärlig chock?!

 

What the duck

 

Kanske hade jag legat och stirrat (jag hade ”stirrförbud också) på den där taveljäveln fortfarande om jag inte hade haft sådan, citat: ”Makalös tur” (doktorns ord). Hur kan man säja till en människa som just har fått diagnosen TBE och hjärnhinneinflammation att den har haft TUR? ”Det verkar som att du slipper bli förlamad”, svarade han. Okey då!

 


 

Viola hade också tur när hon blev biten av den där huggormen som jag berättade om inledningsvis. Veterinären var på plats i Hemse och kliniken hade dessutom jouröppet just den eftermiddagen. Nu är hon så glad och pigg igen. Vi är allt ena riktiga turgummor, Viola och jag.

 

Blir det nåt kaffi?

 

 

 

Humla hälsar på

 

 

 

 

 

Rehab

Av fyra fästingar i livet kan man konstatera att den första kom i fredliga avsikter, den andre kom med Borrelia, den tredje kom också med Borrelia. Men så i år firas något slags jubileum och man skickade en liten rackare som bar med sig TBE.

 

Hjärnhinneinflammation

 

Keep on dreamin´

Solen står som spön i backen och vi biter oss kvar ute i skärgården, men snart måste vi faktiskt kasta av förtöjningarna och packa om väskorna. Redan i februari bokade vi ett underbart hus på Gotland och det ska bli så roligt att visa ön för Viola. Jag vet verkligen inte vad ön kommer att tycka om lilla Lopploella däremot.

 

Små lätta moln
(Och en trasig utombordare)

 

För några veckor sen försökte jag sälja en båt till brorsan för trettio tusen spänn. Han höll på att dö. Tio tusen kunde han ge – på sin höjd!

Nu har den legat i sjön och slagit sönder några veckor. Jag var hygglig och sa att brorsan kunde få den för tio tusen. Han höll på att dö och sa; ”Keep on dreamin´”.

Kalla fötter

Jodå, visst fanns det bord på Norra Stavsudda och allt var sej precis likt från förr. Jag har inte ätit på Norra Stavsudda på många, många år, men jag svär, allting var sig precis likt. Jag tror till och med bordsdukarna var desamma. Det är ett charmigt ställe, mycket enklare än Svartsö, men också mycket mer genuint och såklart – billigare.

 

Norra Stavsudda

 

Man lägger till på bensinmacken och äter på bryggan, så glöm den här krogen om du är storrökare. Bäst av allt – vi mötte Dustin!

 

Dustin

 

Dustin bor på Värmdö och är bara ett år gammal. Nu blir det tjatigt, men ni som har följt min blogg i flera år vet redan att jag förutom de fem ponnyhästarna som ska promenera i sängen om nätterna, även vill ha fem Mastiffer. Dessa ska då heta, Barbro, Hasse, Börje, Bettan och Solveig.

Nu berättade Dustins ägare att Dustin dräglar cirka en liter per dygn, och detta ger mig kalla fötter. Men GUUD så fin han är!!

 

Kokad och hängd

Sådär ja, då var byken kokad och hängd. Man ska tvätta på sommaren, så kan man ta det lugnt sen resten av året. Tur att vi inte har några mattor, det hade blivit för tungt att hantera. Synd däremot att farmor har åkt hem. Nu måste jag börja sopa golven också.

 

Sakta på svaj

 

Dammsugarpåsarna tog slut två veckor före midsommar och ingen jävel vet vad man ska köpa för sort. Så vi sopar, eller snarare, farmor sopar. Den förra dammsugaren var mycket bättre, alltså inte än farmor, den var bättre än den nuvarande dammsugaren som är ny.

 

Hasta la vista, sa farmor

 

Vad är det för jävla skitidé att återgå till ”dammsugarpåsar” när vi precis hade sluppit ur det träsket. Jag tror att det finns en stor och stark ”dammsugarpåskartell” som gör miljardintäkter på dammsugarpåsar. Annars skulle man inte sluta tillverka dammsugare med ”behållare”, vilket nu har skett. Jävla skitindustri det där. Kokain framstår som rent och fint handelsmaterial i jämförelse med dammsugarpåsar.

 

Utan snus i fjorton dagar

 

Någon mat kan det inte heller bli tal om eftersom varenda krog i hela skärgården är fullbokad. Nu ska jag göra ett sista försök och ringa till Norra Stavsudda, sedan blir det hemlagat. Farmor var snäll och rullade två kilo köttbullar som hon stekte innan hon drog. Jag undrar… Vad tror hon om oss egentligen?