Pocketrelease Kronjuvelerna – En släktsaga

Idag kommer hela berättelsen om kronjuvelerna ut i en redigerad ”långversion” utgiven av Pocketförlaget.

Pocketförlaget
Recension – Tidningen Kulturen

Boken, som har fått titeln Kronjuvelerna – En släktsaga, bygger på mina två tidigare romaner Familjelyckan och Det stora svenska vemodet men har även utökats med helt nyskrivet material som knyter ihop och avslutar hela berättelsen om den förunderliga familjen Fernández.

Delar av innehållet har även dramatiserats för film och TV i regi och bearbetning av Ella Lemhagen. Filmen nominerades till fem Guldbaggar och fick ett fint hedersutnämnande på den stora filmfestivalen i Berlin. I Madrid utnämndes Kronjuvelerna till bästa film. TV-serien följdes av en miljonpublik. Till och med musiken, komponerad av Fredrik Emilsson, uppmärksammades med ett fint Nordiskt filmpris.

Fredrik tar emot priset av Björk

Men nu kommer boken och den fortsätter flera generationer efter att filmberättelsen och TV-serien har satt punkt. Musiken finns både på Spotify och Itunes.

Boken går att beställa här

Ubuntu

Det finns ett uttryck som återkommer i boken Kronjuvelerna – En släktsaga, ordet är Ubuntu. Till och med ett helt kapitel har fått titeln Ubuntu.

Få känner till innebörden. Många har frågat. Och jag har förklarat.

Men så bara händer det – under Nelson Mandelas spektakulära minnesceremoni i Soweto. President Obama ställer i talarstolen, och vad säger han – Ubuntu!

Boksignering

Förutom en förfärlig förkylning, förbannad lera och förtvivlat dålig radiomottagning är allting bra (varför låter det som om jag sitter ute på Stora Karlsö och skriver detta?).

Mina egna förhandsexemplar har dock funnit sin väg fram till ön och nu ska dem signeras. Kul helgnöje och man får en möjlighet att torka upp om fötterna!

En rövarhistoria

Det är någonting helt osannolikt över Tony. Han gör så konstiga saker. Plötsligt dyker han upp hemma hos Maria Montazami i Californien, eller på en solstekt strand i Karibien om han inte just den dagen gör en djuplodande intervju med Maharajha timmarna innan hästfan tar hem storsegern i Prix d’Amerique. Vid ett tillfälle, och det har jag berättat om förr, satt han till och med och sjöng franska chansoner för mig och Kråke i den legendariska våningen på Östermalm. Men det var förstås innan han drog till Danmark för att äta fisksoppa. Resten är historia … En rövarhistoria!

Tony rånar Danmark på degen

 

Sova med Stil

Jag sover ju inte särskilt mycket, väldigt lite törs jag påstå, men nu har jag hittat lösningen på problemet. Podcasten Stil i P1 med Susanne Ljung.

Men vilken guldgruva!

När man redan har lyssnat på alla avsnitt med Kristoffer Triumf, Filip och Fredrik, Alex och Sigge samt P1, P3 och P4 Dokumentär (svinbra lyssning det med), då kommer Susanne Ljung smygandes i morgondimmorna med sin fantastiska podcast.

Nu vill jag ju inte ens sova!

Man kan missledas och tro att detta är någon mode-stylish-bullshit-pod. Fel, fel, fel! Det är en svindlande, vindlande betraktelse av människan så som den såg ut innan den den klev in i garderoben och efter den kom ut därifrån. Alltid berättad ur ett perspektiv som handlar om ”stil”. Ibland handlar det dock bara om fotboll. Som när David Beckham började klä sig i sarong. Stil!

Gid signe er som har en räcka sömnlösa nätter framför er, då har jag det bästa tipset. Skit i det där med att sova, man måste inte sova. Man kan lyssna på Stil i P1.

Stil i P1