Dagen D

Nisse tror att jag är HELT dum i huvudet, alltså ungefär som Dolly, fast way way värre. Det är bara för att jag inte begriper någonting av ishockey. Inte ett jävla dugg hajar jag, och det är liksom meningen med mej.

När jag skrev Familjelyckan var det nästan en förutsättning för att kunna karaktärisera gestalten Pettersson-Jonsson på ett trovärdigt sätt. Han skulle bli ishockeyproffs, det var en nödvändighet för berättelsens skull. Han måste vara tillräckligt bra för att lyckas ta sej till NHL, men han skulle inte begripa ett SKIT av vad han egentligen sysslade med. Ingen kunde vara bättre lämpad än jag att utforma den romanfiguren.

Varför han heter Pettersson-Jonsson i boken beror på att min gamla ungdomskärlek hette Per Hansson, men han kallades inte för någonting annat än Persson, vilket snabbt blev Persson-Hansson. Ishockeyspelaren Pettersson-Jonsson fick även Persson-Hanssons utseende, och flera av hans karaktärsdrag.

Pettersson-Jonsson

Pettersson-Jonsson är ju en djupt hängiven själ och dedikerad människa. Dock inte åt sporten. Pettersson-Jonsson är BARA intresserad av familjens lilla charkuteributik, och att stoppa korv. Persson-Hansson (IRL) var nästan ännu värre. Han var fågelskådare, ornitolog. När jag berättar i boken om rörsångare och sävsångare, kan ni ge er fan på att det är den vackra (men genomknasiga) Persson-Hansson som har släpat med mej ut i någon vassrugge för att lyssna på fåglar i gryningen. Ingen har sett så många förlorade soluppgångar som jag. Han lärde mej även att hugga ved, men han sa aldrig någonting om ishockey.

Undra på att jag gång efter gång frågar Nisse.

– Vilka är det som spelar i kväll?

Och hon skriker (för hon håller på att bli galen av det här).

– Det är Djurgården och jävla HV 71. Fatta!

Och jag försöker verkligen ta in det, jag försöker verkligen förstå att det är Djurgården – HV 71 som spelar varenda förbannade match. Men ärligt, jag hajar det inte. I går, när HV vann, begick jag också misstaget att fråga:

– Fick Djurgården silver nu?

Då reste sej Nisse upp och gick.

– Du är SÅ blåst, sa hon.

Jaha, liksom. Det är Dolly, och så är det jag då. I dag kommer hon förresten. Freja ska ta en taxi med henne från uppfödaren, hon vågar inte åka kommunalt med den lilla dumskallen. Det känns lite som dagen ”D” här just nu. Och jag undrar om inte Djurgården vinner nästa match?

3 reaktion på “Dagen D

 1. Ja då är vi 2 Dolly – jag stod på jobbet med Maria en 23 årig kanon gullig tjej som jag verkligen gillar starkt, men under den matchen hände något med hennes personlighet, hon blev som förbytt! Hon sa saker som jag aldrig trodde hon kunde säga!

  Det började bra när det stod 3-0 till en början då var hon trevlig, sen liksom ändrades det! Jag fattade inte ett dugg först. Hon plötsligt började svära och lacka ihop! Där stod jag och glodde som Hedvig i mina stora svarta glasögon – du vet, ugglan i från A-Ö utan att fatta ett dyft. Hon sa dom spelar vad man kallar ”box” spel just nu – ser du inte det? Svar – nääää!!! Box spel? WTF is that…Står dom i en låda?

  Då växte min näsa och jag fick sjunga sången kom och skriv mig det på nääääsan den som vååååågar – jaaaa

  Jag kan tycka att spelarna är snygga ibland – så länge dom har munnen stängda för tänder har dom ju inte – Vilket är en fördel när man ….inte behöver dom :) KINKY!

  i love you Dolly!

 2. Du är inte klok, Janne. Hahaha! Men som Nisse låter när hon kollar på HV71 kan endast överträffas av när hon kollar på AIK, och då snackar vi inte jordgubbar och hallon längre.
  Jag saknar er alla och vill inte alls att Fredrik och Micke ska flytta till Skåne. Fast jag har sett huset och det är underbart.
  Se you all soon.
  Puss!

 3. Ja jag vet – även om jag inte träffar Frippe och Micke så kommer det att bli trist att dom ”överger” oss. Vetskapen av att dom är i närheten känns mer tryggt. men som du säger – huset är outstanding – men fult som fan när man tittar på inredning :) Har du sett grottmålningen på toan – Gud hjälpe mig. Jag tycker det var så fult att det borde bevaras! HAHAHAHA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.