Medan du sov

Jag hittade en dikt i min dator. Nej, för Guds skull – jag har inte skrivit den själv. Jag kan inte skriva dikter alls. Den här har Maria Wine skrivit. Jag har fått den av S. Man får djupt förunderliga saker av S, ska ni veta. Gamla gummisnoddar, torra småkakor och dammiga dikter. Han liknar inte någon annan jag känner. Ibland försvinner han också. Jag funderar inte så mycket över var han är eller vad han gör. Men jag blir glad när han lämnar en lapp efter sig. Som den här.

Ge mig en vacker sten
dock inte vackrare än
att jag kan beskriva dess skönhet
Ge mig en kärlek
dock inte större än
att jag kan glädjas åt den
Om det ej lyckas
ge mig en sorg så stor
att all tanke på räddning
är omöjlig!

Ge mig en sten

3 reaktion på “Medan du sov

  1. Bästa Ärt-Louise Simborgardottir. När jag försvinner så har jag bara simmat in i vassruggen. Det VET du ju. Öööh!

  2. Ville bara skicka en hälsning från Norrbotten och berätta hur mycket jag uppskattar att besöka din hemsida varje dag. Men vet aldrtig vad som väntar här. Det ska bli så spännande att se Kronjuvelerna när filmen blir klar. Stor kram från hästkillen HB.

  3. Jag vet, Sigge. Du kan ligga där och brottas med gäddorna en tid, så ses vi på det vanliga stället för fyrahundra år sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.