Spökstund i Göteborg

Vi drog till Göteborg och hälsade på Viola under helgen. Wilmer fick krascha på soffan hemma hos Humla och Anders. Viola tycker om att sova – överallt!

Lilla vackra Viola

Viola har fem bröder. En är större och busigare än alla de andra. Han kommer nog att bli en fantastisk jakthund i rätt händer. Söt… ? Sanslöst!

Stora brorsan Bus
(Uppfödaren har fortfarande några finfina hannar till salu. Är du intresserad av en ”spökhund”, har du tid och intresse för en pin livad ras med näsa för fågel. Hör av dig, så förmedlar jag gärna kontakten.)

plats var även båda föräldrarna, vilket säkert är lite ovanligt när man besöker uppfödaren. Vi blev SJUKT imponerade av deras uppträdande. Den stora hannen, Explozen, är en av Sveriges mest vinstrika Weimaraner och vilken KLIPPA! Jag har aldrig träffat en coolare jakthund, aldrig. Det skulle i så fall vara hans bror, Willow (korthårig). Dessa två i gott sällskap av mamma Isolda skulle jag vilja kalla för riktiga ambassadörer för rasen.

Wilmer är måhända lydig, han har förvisso en STOR inneboende önskan att göra vad man ber honom om… Men allt som oftast vill hans päls någonting annat. Och då kan man inte riktig vara säker på utfallet av en given order.

Isolda & Explozen

Nödvändigt vetande:

Weimaranern är en kontinental fågelhund som söker upp viltet, visar jägaren var det finns genom det karakäristiska ståndet och därefter, på kommando stöter fågeln. Liksom övriga kontinentala, stående hundar är den allround, och ska klara både spårarbete med apport av hårvilt, som vattenapportering.

Rasen kallas också ”spökhund” för sin märkvärdiga förmåga att försvinna i dimma.

Samtal med Wilmer om vattenapportering

2 reaktion på “Spökstund i Göteborg

  1. Och inte bara i dimma,som jag minns pappas Spöke kunde han försvinna mest överallt.Han stod still helt enkelt och blev ett med naturen.Eller om de kan avmaterialisera sig kanske…..för att helt plötsligt dyka upp nån helt annan stans.Detta kan dock bero på att han var insmugglad från Norge.Farsan bestämde helt sonika att han inte fanns vid gränsövergången,och då gjorde han inte det heller,lydig redan som valp.Att han sen fortsatte med detta tilltag var ju inte planlagt men det är sånt man får ta av dessa Spöken.

  2. Hej! Jag är jätte intresserad av långhårig weimaraner. Vi jagar dock ej, undrar om ni har erfarenhet av rasen utan att man använder dem i jakt och om du har möjlighet att skicka kontakt till kenneln. Jag vore jag super tacksam!
    Med vänlig hälsning
    Anna-Karin Ahlstedt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.