Pettersson-Jonsson

Läs ett kapitel ur mina böcker under deras ”egna” flikar ovan. Där finns också information om övriga produktioner, samt recensioner och köplänkar.

Nu är inspelningen av Kronjuvelerna igång. ”Kronjuvelerna” är den berättelse som ligger till grund för min debutroman Familjelyckan och som senare utvecklades till en hel trilogi.

Produktionen, som är ett samarbete mellan Filmlance och SVT, har en budget på 48 miljoner SEK och är tänkt att bli Sveriges första spelfilm i 3D.

Det är Ella Lemhagen som regisserar ”Kronjuvelerna”, och som har bearbetat mitt grovmanus så att det blir både en TV-serie och en långfilm.

Alla avsnitt till Julkalendern Dieselråttor & Sjömansmöss finns också samlade här. Have fun, och lämna gärna en kommentar efter dig!

Bloggen fortsätter som vanligt nedan.

cd@carinadahl.com

så flickor (och i förekommande fall, pojkar). Alla filmälskare! Här har ni honom nu. Mördarmaskinen och slaktarsonen, Pettersson-Jonsson. Visst har jag vetat ett tag vem som skulle bli Fragancias (Alicia Wikanders) motspelare i ”Kronjuvelerna”, men tyvärr har jag inte kunnat avslöja nyheten tidigare.

Jag måste säga (återigen) att Ellas casting är genial. Ingen skulle kunna göra Pettersson-Jonsson bättre än Björn Gustavsson. Precis som Bill Skarsgård kommer att bli fantastisk i rollen som Richard Persson. Och, såklart, Alicia som Fragancia!

Den som är intresserad av att läsa mer om karaktärerna i min berättelse kan gå in under fliken Familjelyckan ovan, eller HÄR.

Pettersson-Jonsson / Björn Gustavsson

Aftonbladet

6 reaktion på “Pettersson-Jonsson

 1. Jag tycker att dina berättelser är helt unika i Sverige och har längtat efter att se Pettersson-Jonsson och alla de andra ända sedan jag läste Familjelyckan. Å Björn Gustavsson lixom. Hot hot hot!

 2. Jag hoppas att det ska bli en kul tolkning av en hocky spelare / is- prins / älskare :)

  R

  ps känner att man får gå hemm och pumpa lite muskler för att matcha en sådan kropp :D ds

 3. Pettersson-Jonsson byggde sin kropp med slaktade grisar, Västerbottensost och mandelkubb. I en bok har man förstås helt andra möjligheter att brodera ut berättelsen. Men det jag gör i text gör Ella i bild, så jag tror att hennes tolkning av karaktärerna kommer att bli alldeles strålande :-)

 4. nu får du skynda dig att skriva trean jag läser bara en sida / stycke per dag för att suga på karamellen och få det hele att räcka längre men nu är det bara 5 !!!!!! sidor kvar(klarar mig över helgen alltså !!! GÖR NÅGOT FORT!!!

  Din egen
  R

  ps save me!!

  ps1 Älskar böckerna!!

  ps 2 jobba lite nu tack!!!

  ps 3 ha en underbar helg !

 5. En sak ska du ha credd för. Dina böcker är avslutade berättelser. Man ligger inte och vrider sig i plågor för att man inte vet hur det går. Det vet man bara alltför väl. Det plågsamma är att återvända till verkligheten, att inte få vara kvar i din ”värld”. Det är hemskt!!!
  Jag vill vara med Pettersson-Jonsson och Fragancia och Skipper och Kapten Klinga JÄMT!!!
  Så jag håller med föregående talare.
  GÖR NÅGOT FORT!!!

 6. Tack för en oförglömlig läsupplevelse, kan inte vänta på att få se karaktärerna i Familjelyckan på bioduken. Har redan börjat läsa uppföljaren och är alldeles uppslukad.
  Alicia Vikander och Björn Gustafsson måste ju bli årets par!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.