Björnfritt

Tinas metod fungerar. Jag vet inte om det egentligen är en ”metod”, men jag har ju följt hennes valpar genom åren och de kissar INTE inne.

– Hur gör man? frågade jag henne innan vi åkte ned till Göteborg för att hämta hem Viola.

– Enkelt, sa Tina. Ta ut valpen mellan VARJE aktivitet, oavsett vilken.

Och ärligt talat, en liten valp gör inte så himla många prylar. Mest sover de faktiskt. Upp till 18 timmar per dygn. Så det är inte särskilt svårt att sätta på kopplet och masa sig ut. Det blir kanske åtta gånger på en dag. Och det har ju ingen människa tid med, så det gäller att först göra sig av med alla sina sociala engagemang och sedan snabbt sluta sitt arbete. Men det är det värt! För Viola gör som björnen. Hon bajsar i skogen.

Viola och Wilmer

En enda gång har hon kissat inne, och det var för att vi låg kvar i sängen och gullade med henne istället för att gå ut direkt hon vaknade. Det allra enklaste vore naturligtvis om man bodde på landet. Eller i alla fall ”på land”. Men jag har björnskräck, så det går inte.

Lilla Lola

Faktum är att jag har en släng av älgskräck med. Grävlingar får mig att klättra högt upp i stora träd. Allt detta gör att vi inte kan bo var som helst. Möjligen på Gotland, men jag vet inte hur det är med grävlingar där. När jag frågade Marcus (en jägare och hunduppfödare som bor i Lojsta) hur de har det med älg på ön, slutade han inte skratta på hela kvällen. Något svar fick jag aldrig.

Björnfritt

Jag trivs bra här i ”mörtaträdgården”. Sjöfåglarna är måttligt aggressiva och gäddorna bits bara i tårna.Eller som våran hovslagare, Magnus, sa en gång; ”Wilmer sitter där på däck och tror att livet är en jävla film som guppar förbi.”

Man kanske skulle tillverka en björn i papier maché och ställa på ett par flytpontoner i farleden. Bara för att röra till det lite i roten på honom. Men nej, det vore för riskfullt. Då skulle han väl börja göra så som björnen, fast ombord.

Hemska tanke, nu går vi ut!

2 reaktion på “Björnfritt

  1. Vadå ”älgskräck”? Kom hit så blir du botad för livet, jag lovar, för här kräver älgarna att jag ska ta fram stegen och plocka ner äpplena som dom inte når. Jag försökte deala lite så jag skulle kunna baka åtminstonde EN äpplekaka men icke, så jag får försöka smussla in några äpplen sen dom somnat för dom odjuren ligger under äppleträdet på vakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.