Cool cat

Det har varit ett par riktigt härliga dagar här ute i Waxholm med strålande solsken och nattfrost. Viola håller fortfarande nollan, men hon är inte BARA underbar. I natt förvandlades den lilla väna varelsen till en sabeltandad piraya och gjorde sömnen till en ganska plågsam upplevelse. Klockan tre steg vi upp. Att lämna den sköna sängvärmen för att ge sig av ut i nattmörkret kändes som rena vilan i jämförelse med att vara en del av hennes sylvassa garnityr.

Som tur är har vi hjälp med hästarna den här veckan. Jag skulle inte vilja sitta i gummibåten med två taggade jakthundar vid min sida i höstblåsten. Men det skulle säkert gå bra det med.

Wilmer är ju faktiskt omöjlig att lyfta ned i lillbåten för en ensam person, men lilla Lola hade man väl kunnat ta under armen och klättra över relingen med.

Vi gör verkligen underliga saker med våra djur, och de klarar det utmärkt. Under de åren jag jobbade med mina unghästar lärde jag mig att aldrig ställa frågorna; ”Kan du?”, ”Törs du?” och ”Vill du?” till dem. Ofta fanns inga alternativ. Man bara gjorde det man måste utan att reflektera särskilt mycket över svårighetsgraden. Hästarna blev väldigt självsäkra av att slippa känna efter, att någon annan tog befälet och visade vägen. De kunde, vågade och ville allt. Nåja, det mesta i alla fall. Vattenskidor åkte de aldrig.


Wilmer & Cina

Wilmer är till exempel ”fjärrstyrd”. Honom skickar vi ensam över varvet till en helt annan och lägre kaj där han blir upphämtad av gummibåten. Sedan gör han samma sak vid hemkomsten. Hoppar av på bryggan, kubbar järnet över varvsområdet och dundrar ombord på Falkland. Ofta hinner han fram och ta emot förtampen innan vi lägger till på utsidan. Cool cat!


Humla och lilla Lopploella

Nu har jag fått den något djärva idén att försöka jobba ett par timmar. Hundarna sover och ingen är hemma. Jag skulle kunna uträtta stordåd… om inte Wilmer-fan i just detta ögonblick började tokskälla på något som jag inte ens vet vad det är. Måste gå och kolla.

Peace out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.