Bibelord

Det här ska ni kolla på. När det dyker upp en insändare där någon har lyckats samla sina tankar och formulera dem i ord bättre än vad man någonsin skulle kunna göra själv, då måste det helt enkelt uppmärksammas. Säkert har ni redan läst den här artikeln på Facebook eller någon annan stans. Men jag tycker att den är vansinnigt roligt och värd att begrunda.

Texten finns återgiven i sin helhet under bilden.

”Öppet brev till Yngve Kalin och alla de präster som har undertecknat upproret mot välsignelseakt för samkönade par.

Hej, Jag lyssnar till era kloka ord men har fortfarande några frågor som jag tror att ni kan hjälpa mig med. Jag tänkte sälja min dotter som slav (2:a Mosebok 21:7) .

Vad anser ni vara ett skäligt pris?

I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett grannland. En bekant till mig hävdar att det bara gäller slavar utanför EU – vem av oss har rätt?

En annan vän till mig arbetar på Hemköp och insisterar att arbeta på söndagarna. Jag är helt på det klara med att han måste dräpas (2:a Mosebok 35:2) men är jag moraliskt ansvarig för att göra det själv?

Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3:e Mosebok 1:9). Probmelet är att grannarna klagar, så går det kanske lika bra att grilla en stor biff?

En av mina vänner menar att även om det är en vederstyggelse att äta skaldjur (3:e Mosebok 11:10), så är homosexualitet värre (3:e Mosebok 18:22). Vem av oss har rätt, eller är det lika illa?

Jag är närsynt, så jag går ju självklart inte i kyrkan då jag inte får närma mig Guds altare när jag ser dåligt (3:e Mosebok 21:20). Nu är jag bjuden på ett bröllop, och jag undrar om det är okey om jag står i vapenhuset?

Många av mina bekanta går till frisören och klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är ju en synd enligt 3:e Mosebok 19:27. Hur bör de straffas?

Mina barn har börjat träna i Malmö FF, men i 3:e Mosebok 11:7-8 står att man inte skall röra vid några rester av en död gris så jag undrar om jag ska kräva av Malmö FF att använda plastboll?

Mina barn sa dessutom emot mig en gång förra veckan och jag undrar om jag verkligen måste stena dem till döds vid stadens port (5:e Mosebok 21:18-21) eller om jag lika gärna kan göra det hemma i trädgården?

Min morbror har en bondgård i Bjärred och envisas med att odla både potatis och vete och syndar ju då mot 3:e Mosebok 19:19.

Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmaterial (vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen nödvändigt att vi samlar HELA Bjärred för att stena dem (3:e Mosebok 24:10-16) eller går det lika bra att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som sover i samma säng som sina släktingar (3:e Mosebok 20-14)?

Jag vet att ni har gått på djupet av alla dessa frågor, och jag ser fram emot tydliga svar. Ett stort tack till er rakryggade präster som visar att Bibelns ord är oföränderliga!

Rickard Söderberg

5 reaktion på “Bibelord

 1. Tur att vi ändå gått lite mer åt något…?.. håll.
  Fast någon gammal ”levnadsregel” hade varit lite kul kanske?
  När besök kommer bjuds man byta säng till gästens….
  Mannen står för att bringa hem födan….
  Kvinnorna gör gemensamt hemmets sysslor, delar bördan…..
  – Alla sätt är bra, om man gillar dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.