Saknadens skafferi

Regnet faller. Nisse har bakat en pepparkaka. Det börjar redan bli mörkt. Gästerna har gått. Viola sover inuti en handduk. Snart är det 2011. Jag tycker synd om alla barn i hela världen. Kanske skulle barn bo på en egen planet där inga vuxna fanns. Kanske gör de det? Vad fan vet vi om barn? Eller var de kommer från!

Klockan går baklänges i Holmsund. No bullshit! Jag har varit där själv. Gör ett besök på Konsum och titta sedan på klockan. Det saknas femton minuter. Allting är underligt i Holmsund. Åk inte dit!

Jag mötte en man som frågade efter sin hund. ”Kanske är den i Holmsund”, sa jag. Han svarade, ”Saknadens skafferi”.

Det är en sån dag då allting som är litet och luddigt och för så många människor livsnödvändigt, försvinner. Som ljuset.Vad fan vet vi om ljuset… egentligen?

Jag hörde på väderleksrapporten att det ska bli sol… i Holmsund.

Gå inte på det. Den försvinner snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.