Lola

Nisse väckte mej mitt i natten (ni vet den där lilla fripassageraren som brukar sova under en presenning på däck, men som har fått flytta in i akterpiken under vinterns kalla månader och som jag sjöng franska chansoner för i morse – den Nisse.) Hon väckte mej mitt i natten och sa; ”Viola har slaktat en soppåse och nu sitter hon i köket med kaffesump i hela ansiktet och smörklickar i pälsen och det är sopor över hela köksgolvet och jag håller fan på att börja gråta här!”

I normala fall hade jag flugit upp ur sängen, ringt brandkåren, släpat in Viola i duschen och kört nio tvättmaskiner. Men vet ni vad – jag är pisstrött på Violas påhitt och tvättmaskinen är sönder. Jag var trött redan innan Nisse väckte mej. Jag var så trött så jag rent ut av sov. Inte minst för att jag hade varit uppe sent (sist av alla) och städat hela köket. Jag hade stuvat undan minsta lilla föremål och gömt soppåsen högt uppe i ett hörn bakom spisen (det är fiskmåsar på däck).

– Skit i Viola, svarade jag därför. Gå och lägg dej!

Nisse var dock snäll och städade av köksgolvet innan hon återvände till kojen. I morse visade hon bilder på massakern som hon hade tagit med sin mobil. Jag kom att tänka på en gammal låt med The Kinks (om någon minns). Och det var dumt, för när jag hittade den på Youtube flög Viola upp från soffan där hon låg och sov (äntligen) och blev alldeles vild av lycka. Hon kallas ju ”Lola” och tror på fullt allvar att sången handlar om henne. Och ärligt talat, det gör jag också. Den fula fuskpälsen!

2 reaktion på “Lola

  1. Kul att se att den gamla Transdängan om Lola går som en kvinna men talar som en man kommer till heders igen…
    Synd bara att den kopplas till en sådan destruktiv kraft som Viola, la la la…

  2. Alltså, den där texten är så jävla rolig, och jag håller med dej – det är synd att den måste kopplas till en sån destruktiv kraft som Viola. Hahaha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.