En halv gabardinbralla

Inte för jag vet om det är tillrådligt, men nu jävlar har jag börjat titta på TV. Jag har den senaste veckan slukat såväl en svensk långfilm, som en amerikansk dokumentär och en samisk nyhetssändning. Det kan vara mer än jag har sett på flera år. Nejdå, såklart inte, men jag är ingen TV-tittare alls. Så nu när jag har överkonsumerat på det här omåttliga viset är det bara för att stilla min outhärdliga leda.

Nisse (Fideli) och jag startade upp frosseriet med en film från 70-talet som hette, Ola & Julia. Men söte Jesus, hur kan du straffa mej så?! Filmfan handlade om Ola and the Janglers (någon som minns?) och innehöll även en fullständigt obegriplig kärlekshistoria. Nisse och jag  gav den betyget, en halv gabardinbralla.

Efter många timmars återhämtning var vi redo för nästa film, dokumentären Catfish. Sällan har Nisse och jag, vid samma tillfälle, blivit så uppslukade av en film. Det är en djupt fascinerande berättelse om en fotograf som får kontakt med en liten flicka på Facebook. Så småningom lär han känna hela hennes familj och beslutar sig för att göra en resa. Vi gav filmen fem feta finbyxor.

Dokumentären finns på SVT-Play, se den!

 

Se Catfish här

En reaktion på “En halv gabardinbralla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.