Trafikplats Stockholm

Det där jag skrev om att Carita skulle ha en lika lång överläpp som hela Södra Länken, var inte på något sätt illa menat. Jag gillar Carita, alla gillar Carita. Hon är en av få TV-personligheter som varken är inställsam eller överdriven. Hennes ansikte speglar trafikläget i Stockholm som ingen webkamera någonsin kan återge det. Jag tror att det kan vara unikt. Blicken, blicken hon får när det är tvärstopp på Söderleden. Hon skulle lika gärna kunna sitta alldeles tyst i rutan, och alla skulle veta. Och när det är vägarbete eller blixthalka. De subtila ryckningarna i rondellen mellan ögonbryn och näsrot. Dags att dra ned på farten, spänna fast bältet och spotta ut tuggummit. Carita har ett tonfall som vore hon alla bilars morsa, alla vägar och viadukters morsa. Man är hemma i Caritas kök när man är ute på vägarna. Den som sköter sig får bulle och mjölk, men ve den som spiller olja på duken.

Detta har absolut ingenting att göra med det blogginlägg jag egentligen tänkte skriva, utan kommer sig enbart av att P.Bird har resignat (Gud förbjude!) och jag plötsligt fann mig tomt stirrandes på trafikrapporten. Jag hade förhoppningar om P.Bird, att han skulle vara annorlunda. Inte som Marianne 45. Men de är alla likadana där ute, lamers.

Vad var det då jag skulle berätta? Jo, om 6.20 färjan. Jag hade bespetsat mig på att vakna till 6.20 färjan, bara för att se när ”Jesus” (ja, han heter ju egentligen någonting annat) ger sig av till sina bibelstudier. Jag är minst lika fascinerad av ”Jesus” som jag är av Carita. Det är två djupt dedikerade själar med en stor och orubblig övertygelse. Men min irritation över P.Bird gjorde att jag låg vaken halva natten och somnade först i gryningen. Det är ändå en tröst att veta; Gud finns – Södra Länken finns. Det blir en vacker dag i vår herres hage.

Peace out!

.

Trafikläget i Waxholm

 

3 reaktion på “Trafikplats Stockholm

  1. …stackars den sate som alldeles nyssens upptäckt din blogg och helt oförberedd läser detta som första post…. nu förstår jag var mörkrädsla kommer ifrån!

    Vi andra därmot, vi har härdats genom åren. Nickar igenkännande och njuter varje sekund. Oavsett vilka psykedeliska idéer du måste få på din blåa träbänk på Gotland – sluta inte blogga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.