Sätta fyr och tutta på

Alla frågar sig; ”Måste bocken brinna?”, ”Kan den inte bara få vara ifred?”. Men NEJ, det är uteslutet. Bocken måste brinna som en manifestation för vilka vi är, vad som flyter i våra ådror och vad vi är kapabla till. Folk går där nere på kontinenten och tror att `svenskar´ det är ena jävla dönickar, utan vilja och eget krut. Men vi kan elda, vi kan sätta fyr och vet hur man tuttar på. När årets alla oförrätter samlas inombords och frustrationen stiger som trycket i en gammal keltisk sjöångpanna, då åker tändstickorna fram och bocken börjar brinna. En hastigt uppflammande oroshärd som snart är släckt och skänker frid åt våra sinnen. Äntligen är trycket utjämnat och julen kan komma. Tack Gävlebocken. Tack för att du förstår.

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.