MÖRTATRÄDGÅRDEN

Det är nu sex år sedan vi köpte en liten gudsförgäten kalkstensgård långt nere på södra Gotland. Egentligen var köpet en kompromiss mellan annars oförenliga livsval. Tillvaron i Stockholms innerstad, hästarna i Waxholm och båten på Skeppsholmen. Från början hade jag även ett hus, en liten fiskarstuga, i skärgården, men den fick jag ge upp för en lägenhet på Södermalm. Det var ett ganska spretigt liv, komplicerad logistik, många, långa resor. Men hur fan skulle vi annars bo och göra? Hur skulle vi kunna enas?

Så det här blev lösningen. Närheten till havet, fullt av tokiga turister (de flesta från Stockholm) och hästarna utanför fönstret. Det var här bitarna föll på plats. På Gotland – bland folk och rövare.

Och det var här vi anlade vårt första trädgårdsland. På en plats där solen strålar inte nått marken på flera årtionden. Där man hade samlat allsköns skrot på hög och där det växte taggbuskar så vidriga att det bildades en ogenomtränglig mur. Men läget var perfekt!

Morgonkulan

Här kommer jag fortsättningsvis att skriva lite om våra odlingsförsök i Mörtaträdgården. Lägga upp bilder på mina ”Rövarkulor” som jag gjuter i betong och dekorerar med mosaik.

 

Donatella

Mosaic Garden Ball

Pris, 1000:- /kg. Vikt på begäran. cd@carinadahl.com

 

Barbarella

Mosaic garden Ball Barbarella Carina Dahl

Barbarella avreser med tidiga morgonfärjan från Visby till Stockholm. Vikt: 9,7 kg.

 

Picko och Karamellen (t.h)

Keepers!

Keepers!

 

Tommy & Majsan

Reserverad!

Reserverad!

 

Lord Vettlös

Ej till salu, går att beställa liknande exemplar. Pris enligt överenskommelse.

Ej till salu, går att beställa liknande exemplar. Pris enligt överenskommelse.

 

Bobbo

Hej med dig då, lille vän!

Kan vidare beskådas på Bols gård i Havdhem.

 

Lilla Snigel

Förhandlingsbar, vikt cirka 30kg.

Förhandlingsbar, vikt cirka 30kg.

 

Bror Stor

Stor mosaikkula, gjuten av lättbetong med två mellanskikt av finbetong. Helt unik, med garnering av särskilt utvalt porslin. En dyr jävel!

 

Syster Lycklig

Liten mosaikkula på ett par kilo. Riktigt bra vibbar i den.

 

Lucky

Mellanstor mosaikkula, cirka 4,5 kilo. Fiskar och virvlande strömmar.

 

Happy

Stor mosaikkula gjuten på lättbetong med dubbla ytskikt av finbetong och cement. Tål att slå stortån i. Hårt! Vikt någonstans mellan 15-17 kilo. Visas på två bilder.

 

Happy (andra sidan)

Tema ur min släktsaga om Kronjuvelerna. Kan bytas mot fyra fina fårfällar, enbart Gotlandsfår. Kontakt: cd@carinadahl.com

 

Klara-Fina Gulleborg

Reserverad

 

Doggie

Såld!