Dieselråttor & Sjömansmöss / alla avsnitt

Under den här fliken finns alla avsnitt av Dieselråttor & Sjömansmöss samlade. Varje avsnitt är uppdelat i två delar om dryga sex minuter vardera.

 

Besök maskinrummet här

Julkalendern Dieselråttor och Sjömansmöss blev en fantastisk tittarsuccé med närmare två miljoner tittare per avsnitt när den sändes i SVT 2002. Kanske var det en av de sista ”riktigt stora produktioner” som gjordes i den genren med påkostade scenerier och aktade skådespelare i rollerna.

Redan när jag började skriva första avsnittet till Julkalendern såg jag framför mej en ombyggd råttfälla, och i den skulle Sven Wollter sitta.

Därefter var det många som provfilmade för rollen. Sven vågade vi inte ens fråga eftersom han redan då var en av det här landets största aktörer, kanske den störste, och dessutom hade förlorat sin hustru bara några månader före inspelningsstart. Men självklart fanns det ingen förutom Sven som kunde göra rollen rättvisa. Och som han rockade maskinrummet!

Julkalendern motsvarar cirka fyra långfilmer i längd och är en gigantisk produktion att hålla i. Det är därför man alternerar mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Det tar cirka tre år att skriva, förbereda och spela in alla avsnitten. Hela den stora studion i Göteborg ockuperades av ett gigantiskt i maskinrum under flera månader i sträck!

Alla avsnitt finns att köpa på DVD här.

 

2 reaktion på “Dieselråttor & Sjömansmöss / alla avsnitt

  1. är elisabette carlsson som spelar lucky closette vad hände efter julkalendern

    blev hon stor tror ni attt hon är på åland är alla skådespelare på åland tror ni dom är i Ulfsby gård i Finland åland Jomala

  2. vad hände efter julkalendern blev dom stora tror ni alla skådespelare finns på
    åland jag är jätte orolig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.